Skip to content

سوپرویزا کانادا

پروسه تقاضای سوپرویزا کانادا

در سال 2011 میلادی، برای نخستین بار برنامه مهاجرتی سوپرویزا به وسیله دولت و اداره مهاجرت کشور کانادا برای آسان نمودن ورود پدر و مادر افراد دارای اقامت و یا شهروندان کشور کانادا ارائه گردید. ویزای کشور کانادا برای والدین که به سوپرویزا مشهور است در واقع مجوز اقامت موقت بوده که به پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگ افرادی که دارای اقامت دائمی کانادا هستند، این اجازه را می­دهد که در مرتبه بازدید به مدت دو سال در این کشور بمانند. سوپرویزا برای هر فرد به مدت ده سال اعتبار داشته ولی از آنجایی که اعتبار ویزای ایرانیان پنج سال است، این مدت به پنج سال برای ایرانیان کاهش می­یابد. توجه داشته باشید که این نوع ویزا مشمول فرزند و یا بستگان دیگر نمی­شود.

نوع اول سوپرویزا به صورت تک­ورودی(Single Entry) است؛ به این معنا که متقاضی تنها یک مرتبه می­تواند وارد خاک کشور کانادا شود و در صورت ترک این کشور دوباره اجازه ورود نخواهد داشت. در نوع دوم سوپرویزا که به چندورودی(Multiple Entry) مشهور است، عموما تا یک ماه پیش از موعد ابطال گذرنامه اعتبار دارد، مثلا  چنانچه پاسپورت متقاضی در هنگام صادر شدن ویزا چهار سال و یک ماه اعتبار داشته، سوپرویزا هم در صورت نظر مثبت افسر مهاجرت به مدت چهار سال اعتبار خواهد داشت و متقاضی هر مرتبه که به کشور کانادا وارد شود، قادر است تا حداکثر دو سال در این کشور باقی بماند.

واجدین شرایط سوپرویزا کانادا

 سوپرویزا مخصوص پدر و مادرها و پدربزرگ و مادربزرگ افرادی است که دارای اقامت دائمی کشور کانادا هستند و یا شهروند رسمی کانادا به حساب می­آیند. متقاضی بایستی دارای گذرنامه معتبر بوده و اجازه ورود کشور کانادا را داشته باشد. همچنین دعوتنامه­ای امضا شده از طرف نوه یا فرزند متقاضی نیز باید ایجاد شده باشد که در آن لیست و تعداد افراد خانواده دعوت­کننده، برنامه دقیق مراقبتی از والدین به وسیله فرزندان یا نوه، اطلاعات کامل پستی دعوت کننده، مدارک اثبات شهروندی دعوت کننده، ادعای پشتیبانی مالی از متقاضی توسط دعوت کننده در طول بازدید، اسناد اثباتی بر رابطه خونی میان دعوت کننده و متقاضی باشد. 

همچنین متقاضی باید فرم IMM5257 را مخصوص افرادی است که تمایل به اخذ ویزای اقامت موقت کشور کانادا با هدف گردشگری، بازدید و یا سفرکاری دارند را پر نمایند. فرد متقاضی باید بیمه پزشک دست­کم تا سقف 100 هزار دلار از یک شرکت کانادایی دارای اعتبار داشته باشد که حداقل به مدت یکسال از زمان ورود فرد به کانادا معتبر باشد.

 از دیگر مدارک مورد نیاز، اثبات پرداخت هزینه بیمه پزشکی پیش از ورود متقاضی به کشور کانادا است. بیمه موردنظر بایستی مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی، مخارج بستری شدن در بیمارستان و موارد مشابه را شامل شود. در راستای اینکه افسر ویزا مشخص نماید که متقاضی از سلامت پزشکی برخوردار بوده و از دید پزشکی صلاحیت وارد شدن به کشور کانادا را دارد، متقاضی بایستی پیش از صادر شدن سوپر ویزا، آزمایشات پزشکی مهاجرتی را انجام دهد.

مرحله 1: ابتدا متقاضی باید شیوه درخواست سوپرویزای خود را مشخص نماید. برای این کار دو شیوه وجود دارد. در شیوه نخست درخواست به صورت حضوری بوده و به محض اینکه مدارک متقاضی کامل شود، با مراجعه به یکی از سفارتخانه های کشور کانادا مدارک را برای ثبت نام تحویل دهد. وجه مشخص شده در این شیوه باید ضمیمه پرونده گردد و تمامی پیگیری­های بعدی توسط کدی که کارگزاری سفارت به متقاضی می­دهد، صورت می­گیرد.

در شیوه دوم، تقاضا به صورت آنلاین انجام می­شود؛ در این روش متقاضی مدارک خود را اسکن نموده و در سایت رسمی سفارت کشور کانادا آپلود می­نماید. به محض آپلود مدارک، فرد متقاضی سی روز مهلت دارد که جهت انگشت نگاری به یکی از مرکزها مراجعه نموده و مراحل ثبت نام را کامل کند.

مرحله 2: در مرحله دوم متقاضی باید همه فرم­های مربوطه را از وبسایت دانلود و تکمیل نماید.

مرحله 3: در این مرحله، متقاضی موارد مذکور در چک لیستهای دانلود شده را تکمیل می نماید.

مرحله 4: متقاضی در این مرحله هزینه­های مربوط به بررسی پرونده را پرداخت می­نماید.

مرحله 5: فرم درخواست را در این مرحله در سایت رسمی سفارت کشور کانادا بارگزاری کرده و رسیدی جهت پیگیری اخذ می­نماید.

مرحله 6: در این مرحله نیز با استفاده از رسید مرحله قبل، روند درخواست را به صورت آنلاین چک می­کند.